Menu

Okresní kolo Soutěže v anglickém jazyce

Zuzana Zelinková je vítězkou!!!

Úspěchy našich studentů v okresním kole Soutěže v anglickém jazyce se stávají již tradicí. V letošním roce naši školu reprezentovala Zuzana Zelinková ze 3.A. O tom, že je vynikající angličtinářka, nás přesvědčila už ve školním kole. A její spanilá jízda pokračovala i v kole okresním, ve kterém poměřila své síly se zástupci středních škol z okresu Kroměříž. Všech deset soutěžících bylo skvělých, někdo byl o kapku lepší v gramatice, někdo mluvil téměř jako rodilý mluvčí, někdo dokázal prezentovat své názory a znalosti tak, že bylo jen těžko uvěřit, že je „teprve“ žákem střední školy.

Rozhodování o vítězi tak bylo opravdu velmi těžké. Naštěstí rozhodnutí nebylo pouze na pětičlenné komisi, která hodnotila ústní projev soutěžících, jejich jazykovou pohotovost a kreativitu, bohatost slovní zásoby, výslovnost i gramatickou správnost.  Bodové hodnocení za ústní část se sčítalo s body získanými za písemnou část, v níž se testoval poslech a čtení s porozuměním. Zuzka získala nejvyšší počet bodů v obou částech – písemné i ústní a zaslouženě si odnesla vítězství.

Blahopřejeme i Janě Karczobové z Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž ke druhému místu a Davidu Mihókovi z Obchodní akademie Kroměříž k místu třetímu.

Zuzka postupuje do krajského kola, jehož pořadatelem je GJP a SOŠ Slavičín, a které proběhne 20. března 2024.

Zuzko, velká gratulace a hodně štěstí v krajském kole!