Menu

Návštěva divadla Semilasso v Brně

Dne 13. března 2024 se žáci naší školy společně s vyučujícími anglického jazyka vydali na výlet do kulturního centra Semilasso v Králově Poli v Brně. Cílem jejich cesty bylo představení díla „1984“ od anglického autora George Orwella v anglickém jazyce, které je jedním z nejvýznamnějších literárních děl 20. století. Dílo bylo adaptováno společností The American Drama Group Europe, která pochází z německého Mnichova.

Dílo „1984“ ukazuje svět, kde vládne strana Ingsoc. Tato společnost je známá propagandou a diktaturou, které mají za cíl udržovat kontrolu nad jednotlivci a potlačovat jakékoli projevy odporu a myšlení.

Autobusy s celkem 92 žáky a paní učitelkami dorazily k divadlu kolem 11:00 dopoledne. Po příjezdu měli žáci přibližně hodinu volna, aby prozkoumali okolí a připravili se na představení. V 12:30 pak začalo samotné představení. Po skončení představení se žáci společně vyfotili před kulturním centrem a pak odjeli společně s dozorem zpět do Holešova. Tento výlet do divadla umožnil žákům seznámit se s dílem „1984“ v divadelní podobě.

Věříme, že se divadelní představení plné angličtiny, zpěvu a tance všem zúčastněným líbilo!

Denis Berger,3. D
Jan Vrtek, 2. C