Menu

Bezpečně na kole v policejní škole: informujeme o bezpečnosti na silnici

Dne 9. dubna 2024 se v areálu Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Holešově konala akce "Bezpečně na kole v policejní škole". Projekt realizoval koordinátor BESIP pro Zlínský kraj, Zdeněk Patík ve spolupráci s projektovou manažerkou školy. Experti se zaměřili na důležitost správné výbavy (povinné i doporučené) a prevenci při jízdě na kole.

V rámci polední akce byly poskytovány informace o nezbytných bezpečnostních opatřeních, včetně nošení cyklistické přilby a rizik spojených s úrazy hlavy při nehodách cyklistů. Součástí preventivního programu byla i distribuce reflexních prvků a výbavy pro cyklisty i motocyklisty, které měly za cíl podporu viditelnosti
a bezpečnost účastníků silničního provozu. Na prevenci si udělala čas pětistovka zaměstnanců, seniorů, žáků, začínajících policistů i pedagogů, akce se konala v čase výdeje stravy, nikdo stánek nepřehlédl.

Akce "Bezpečně na kole v policejní škole" představuje důležitý krok k osvětě a zvýšení povědomí veřejnosti o bezpečnosti na silnicích, zejména v době, kdy s nástupem jarní sezóny více lidí využívá svá jízdní kola, ať už jako dopravní prostředek, nebo jako zdroj volnočasové zábavy a sportu. Jak je na tom s bezpečností Holešov? Zde můžete sledovat mimo jiné i dopravu: https://kriminalita.policie.cz

Začít musíte u sebe a řádné výbavy svého kola! Život máte pouze jeden. Díky BESIP za užitečné dárky, informace, odborné zkušenosti a spolupráci. Pro všechny čtenáře přikládáme obrázek s výbavou jízdního kola a také link s důležitými informacemi pro cyklisty BESIP - Cyklisté .

PhDr. Soňa Svobodová, MBA