Menu

Jógu zakončil čajový ceremoniál

Ve čtvrtek 9. listopadu 2023 od 18.00 hodin proběhl workshop jógové praxe pro studenty a zaměstnance se zaměřením na speciální techniky fasciálního protažení. Lekci předcházel drobný úvod s vysvětlením funkce fascií v těle, členění takzvaných linií – přední, zadní, spirální a laterální a jak fascie bezpečně protáhnout pomocí jin a power jógy.  

Plný sál byl důkazem, že kombinace výkonnostních sportů a jógy je u žáků SOŠ „trendy“.

Závěrečná relaxace byla spojena s aromaterapií a jako překvapení připravila lektorka pro účastníky zajímavou ochutnávku dvou unikátních čajů, které lze pít i navečer bez obavy, že vás čaj příliš „nabudí“. Prvním čajem byl kakaový čaj, který měli účastníci možnost ochutnat a zajímavostí je, že právě tento čaj podporuje psychickou pohodu a je vhodný jako prevence proti křečím, obsahuje řadu látek, mimo jiné i hořčík. Druhým čajem byla bylinná směs s přísadou bylin podporujících očistu jater a dýchacích cest, též vhodná pro dívky a ženy. Zajímavé na směsi bylo, že všechny použité byliny pochází z areálu policejní školy v Holešově.

Poslední speciální jógový workshop před koncem kalendářního roku se uskuteční ve čtvrtek 7. prosince 2023 a žáci si mohou vyzkoušet jednu lekci inspirovanou JIN-JÓGOU. Jako dárek obdrží všichni účastníci speciální sestavu pro uvolnění napětí v krku a ramenou formou JIN-JÓGY.  

PhDr. Soňa Svobodová, MBA